Brandwonden­behandeling

Een brandwond is een gedeeltelijke of volledige beschadiging van de huid, die wordt veroorzaakt door inwerking van warmte, elektriciteit of chemische stoffen. De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en heeft veel functies zoals bescherming tegen infecties van buitenaf en het ‘vasthouden’ van vocht en lichaamstemperatuur.

 

Door verbranding verliest de huid (een deel van) deze belangrijke functies met als gevolg: infectiegevaar, vochtverlies en afkoeling of daling van de lichaamstemperatuur. 

Gradaties

Brandwonden kennen verschillende gradaties, afhankelijk van de grootte, diepte en ligging van de wond. De gradaties in diepten zijn eerstegraads, oppervlakkige tweedegraads, diepe tweedegraads en derdegraads verbrandingen. Deze gradaties vragen om verschillende behandelmethoden.

 

In Brandwondencentrum Beverwijk kunt u rekenen op de meest optimale behandeling van brandwonden met de nieuwste internationaal erkende behandelmethoden. Vaak ontwikkeld door het eigen researchcentrum.

Meer dan brandwonden alleen

De expertise die Brandwondencentrum Beverwijk in de loop van de jaren op heeft gedaan op het gebied van brandwonden, huid en littekens, wordt ook regelmatig toegepast op patiënten met andere aandoeningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Necrotiserende fasciitis, uitgebreide traumatische wonden en Toxische epidermale necrolyse (TEN).

 

 

Paginaopties: